Varastointi- ja pakkausohjeita

Oikeaoppinen varastointi

Varastointi onnistuu, kun pakkaat tavarasi huolella. Tavarasi säilyvät hyvässä kunnossa ja välttyvät ikäviltä yllätyksiltä. Vääränlainen varastointi voi tulla kalliiksi, jos kosteus, lämpötilavaihtelut tai tuhoeläimet vaurioittavat omaisuuttasi.

Omavaraston kuivat, siistit, lämpimät ja ilmastoidut varastot ovat turvallisia ja varastointi on vaivatonta. Alä koskaan varastoi tavaroitasi esim. kylmään konttiin. Kondensaatiosta aiheutuva vesi pilaa tavarasi jo muutamassa kuukaudessa ja puun eläminen irrottaa liimaukset.

Autotalli ei ole paloturvallisuudeltaan ja viranomaismääräyksiltään irtaimistovarastointiin soveltuva varastotila. Lämpötilanvaihtelu saattaa tuhota irtaimistosi.

Tuhoeläimet voivat olla riski missä tahansa. Pakkaa vaatteet ja tekstiilit ilmatiiviisti omiin pusseihinsa, säilytä ripustamalla tai laatikoissa. Lisää varmuuden vuoksi esim. “Raid” koikuula tai vastaava. Tuholaistorjunnasta löytyy runsaasti lisätietoa internetistä, katso esim. www.hyonteismaailma.fi

Myös varastointi kannattaa suunnitella

Laadi lista tarvitsemistasi varastointi- ja pakkaustarvikkeista. Esim. paperia, kuplamuovia, teippiä, narua, suojaa patjoille ja huonekaluille, suojapahvia ja pakkauslaatikoita kannattaa pitää käden ulottuvilla.

Täytä laatikot mittojen mukaan, jolloin tarvitset vähemmän säilytystilaa: vajaat tai liian täynnä olevat laatikot voivat kallistua tai kaatua. Painavat esineet kuten kirjat tai työkalut tulee pakata pieniin laatikoihin, jotta niitä on helppo siirrellä. Suojaa särkyvät tavarat pakkausmateriaalilla (esim. kuplamuovilla) ja säilytä niitä päällimmäisenä varastotilassa.

Merkitse pahvilaatikot. Laadi lista merkityistä laatikoista, jotta tavarat löytyvät myöhemmin helposti. Merkitse kaikki helposti särkyvät pakkaukset esim. SÄRKYVÄÄ tai VAROVASTI.

Pakkaa varasto huolellisesti. Jätä vähän ilmatilaa tavaroiden ympärille ilmankierron helpottamiseksi. Tarvitse varaston lattialle lavan, joita saat käyttösi hallistamme. Vakuutussäännöksemme edellyttävät, että tavarat sijoitetaan 10cm irti lattiasta. Älä aseta tavaroita nojaamaan liiaksi seinää vasten. Mikäli käytät varastoa usein, jätä kulkutilaa varaston reunaan, jotta saat tavarasi helposti esille. Hyödynnä kaikki käytettävissä oleva tila, korkeus mukaan lukien, ja aseta usein käytettävät tavarat oven lähettyville. Turvallisuuden lisäämiseksi säilytä elektroniikkalaitteet ja pienet kodinkoneet perällä tai suurten huonekalujen takana.